MYYNTIVALMENNUKSET JA KASVUKONSULTOINNIT

KUN HALUAT RAKENTAA KASVUA JA HALUAT MUUTOSTA

Se missä myynti on nykyään haastavaa, on asiakkaan ostoprosessi vielä haastavampaa.

Myynnin tärkein tehtävä on auttaa asiakasta hänen monikanavaisella ostopolulla ja ohjata ostamaan oikea ratkaisu, jolla palvellaan ja autetaan asiakasta.

Myynti on yrityksen polttoaine, joka pitää liiketoiminnot käynnissä ja markkinointi vauhdittaa liekeillä kasvua. Nämä yhdistyvät modernissa myynnissä.

Näkemyksellinen myynti ja vetovoimainen viestintä yhdessä jättää jälkeensä tarinoita, joita asiakkaat, verkostot ja suosittelijat muistavat ja suosittelevat eteenpäin.

On paljon myyntikoulutuksia, joista saadaan hetkeksi intoa, joka sitten lopahtaa. Nämä eivät ole sellaisia koulutuksia, vaan nämä ovat valmennuksia, jolla saadaan aikaiseksi muutosta. Ja kasvua.

Myynnin ikivanhat peruselementit ja rungot ja raamit prosessissa, yhdistettynä moderneihin menetelmiin ja kanaviin on menestysresepti sinullekin.

KASVUVALMENTAJA

AS A SERVICE

Modernin myynnin ja markkinointiviestinnän “kasvuvalmentaja as a service” palveluni on kuin asiantuntijan ”vuokrapalvelu” yrityksille, jotka tarvitsevat tilapäistä tai pitkäaikaisempaa tukea sekä asiantuntijuutta modernin myynnin ja markkinoinnin tuloksen parantamiseen, muutoksen draivaamiseen tai myynnin valmentamiseen ja kehittämiseen. Olen kuin osa johtoa ja tiimiä, täytän resurssi- ja osaamisvajeen sekä annan intohimoni kasvun rakentamiseen kuin oma sitoutunut työntekijä.

KASVUKONSULTOINTI

Kokonaisvaltainen tai osittainen myynnin ja/tai markkinoinnin tilanneanalyysi, jossa kartoitetaan yrityksen kasvun esteet ja mahdollisuudet sekä tärkeimmät kehityskohteet. Tulosten pohjalta laaditaan kehittämissuunnitelma.

Toteutan myös lyhytaikaisia myynnin konsultointiprojekteja (esim. social selling tai sisältöstrategia konsultointi johdolle, myynnin prosessien ja toiminnan auditointi, myynnin ja/tai somen pelikirjojen rakentaminen ja kehittäminen.)

MYYNTIVALMENNUS

Myyntikoulutuksilla ei aina ole hyvä maine, koska konkreettisesti oppien vieminen arkeen on epäonnistunut. Tämä on valmennus, jossa viedään opitut asiat toiminnan tasolle ja varmistetaan myynnin toivottu muutos. Tämä on valmennus joka myös innostaa ja pitää innon yllä.

Modernit myyntivalmennukset kattavat kaikki myynnin strategian kehittämisestä myyntiprosessin vaiheisiin sekä myynnin tärkeimpiin tehtäviin, unohtamatta myynnin mielen ja asenteen mentorointia.

Myynnin prosessin tai pelikirjan puuttuessa, sellainen rakennetaan yhdessä.

Myynnin valmennus koostuu moduuleista, jotka kattavat kaikki myyntiprosessin vaiheet, myynnin tärkeimmät tehtävät ja tekniikat kohta kohdalta asiakkuuden kasvattamiseen ja jatkuvaan luottamuksen rakentamiseen.

MYYNNIN LÄPIVALAISU JA PELIKIRJAT

Tarvitsetko ulkopuolisen myynnin asiantuntijan auditioimaan myynnin tilanteesi ja tekemään kasvusuunnitelmaa?

Puuttuuko myyntitiimiltäsi runko ja raamit myynnille ja parhaille käytänteille?

Olen apunasi, kun tarvitset näkemystä myynnin nykytilan läpivalaisuun, apua tunnistamaan pullonkaulat ja suunnittelemaan kehitystä ja prosessia kasvulle. Myös myynnin valmennukset alkavat myynnin läpivalaisulla.

Myynnin läpivalaisu pähkinänkuoressa

 • Asiakkaan määrittely
 • Myyntitarinan kirkastaminen
 • Myynnin ja markkinoinnin yhteispelisäännöt
 • Myynnin tunnusluvut ja mittarit
 • Markkinoinnin tuki/actionit myynnille
 • Myyntiputki (auditointi, suunnittelu ja/tai rakentaminen)
 • Myynnin pelikirjan hahmottaminen tai rakentaminen sellaisen puuttuessa

Kenelle kasvuvalmennukset sopivat?

Myynnin kasvuvalmennukset, koulutukset ja konsultoinnit ovat suomalaisille yrityksille, jotka aidosti haluavat muutosta ja ovat valmiita käärimään hihat kasvun eteen. Valmennus tai konsultointi muokataan aina osallistujien lähtötason ja sovittujen tarpeiden / tavoitteiden mukaan.

 • B2C ja B2B myyjät ja asiakkuuspäälliköt
  • Myynnin konkarit, jotka kaipaavat oppia moderniin myyntiin
  • Untuvikot, jotka vasta aloittelevat myyntityötä
  • Asiantuntijat, jotka tekevät myyntiä olemassa oleville asiakkaille

Teen mielelläni yhteistyötä myös koulujen ja järjestöjen kanssa.

NÄIN ME ETENEMME KOHTI KASVUA

 1. Myyntitarkastus -auditointi*
 2. Myynnin ja markkinoinnin yhteispelin läpivalaisu
 3. Zoomaus asiakkaaseen
 4. Myyntiprosessin nykytilan analyysi
 5. Kasvu check – tavoitteet
 6. Kehityssuunnitelma – valmennuksen laajuus, agenda ja seuranta
 7. Valittu valmennus, koulutus tai konsultointi alkaa
 8. Strateginen myynnin johdon sparraus valmennuksen aikana

ASIAKASKOKEMUKSIA

”Lähdimme hakemaan apua B2B myynnin prosessin hiomiseen ja myyntitekniikoiden oppimiseen ja social sellingin perustesiin.

Koulutuksessa käytiin läpi juuri meille kompastuskivinä olleita aiheita ja saimme konkreettista hyötyä, jonka avulla nyt on rakennettu uusi myynnin pelikirja myyntitiimille.

Tärkeimmät opit olivat koko B2B myynnin prosessin ymmärtäminen ja hiominen timanttiseksi sekä uusien asioiden oppiminen myyntiin ja social sellingiin. Konkreettiset esimerkit ja mallipohjat olivat kultaa! Nyt on hallussa paljon oppeja, joiden avulla olemme jo saaneet myyntiä kasvatettua!”

– Marianne Lehikoinen, CEO / CG Company Oy

”Oona’s performance has always been absolutely amazing. She is probably the most sales- and result-oriented person I’ve ever met.

She is loyal, professional and super hardworking. She always leads by example! Oona is a great coach and she has held several succesfull sales and customer care trainings in ELIXIA.

I would love to work with Oona again and I can highly recommend her.”

– Sanna Pirttinen, Regional Manager / ELIXIA Finland

Sain Otaverkon myynnin vastuulleni, joten yhteistyön tavoitteena oli oppia modernista IT:n B2B-myynnistä ja markkinoinnista sekä myynnin johtamisesta.

Keskustelut eivät pelkästään auttaneet ymmärtämään B2B myyntiä ja social sellingiä, vaan merkittävämpää on se, että opin kehittämään koko myyntiprosessia ja kirkastaamaan mistä asiantuntijatyöstä IT myynnissä on kyse. 

Sytyin myynnille ja löysin omat vahvuuteni myynnin johtamisessa. Nämä tulevat näkymään tiimin suorituksessa ja viivan alla. Teimme haasteiden jälkeen 8% kasvua”. 

– Lenni Laukkanen, COO / Otaverkko

”Halusimme saada yhtenäisen, toimivan myyntiprosessin / myynnin pelikirjan sekä oppia siitä mitä social selling on.  

Saimme myynnin kasvua varten uuden tavan ja hiotut prosessit miten toimia sekä uuden kanavan osaksi prosessia (LinkedIn), missä myyntiä tehdä. 

Oonalla on ammattitaitoinen ja positiivinen tapa saada asiakas ymmärtämään mitä tulisi tehdä ja etenkin miksi se tulisi tehdä.”

– Teemu Lillrank, CEO / Suomen Yrittäjäturva

”Odotukset ylittävä ja erinomainen fiilis koulutuksen jälkeen!

Tavoitteena henk.koht. oli oman myyntityön parempi johtaminen ja aikataulutus ja asiakkuuksien priorisointi, johon hyvin sain vinkkejä.

Muita tärkeimpiä oppeja oli klousaaminen, oman myyntityön suunnitelmallisempi organisointi ja aikatauluttaminen.

Kiitos Oona.”

– Miia Antila / Mehiläinen

Varaa Kasvuvartti- etätapaaminen tai laita viestiä!

 

Olisiko jokin erityinen tarve, johon etsit ratkaisua, etkä vielä löytänyt etsimääsi? Tästä voit varata vartin etätapaamisen, pyytää suoraan yhteydenottoa tai jättää yhteistyöpyynnön. Sparrataan pian lisää!

Tilaa #kasvukirje

Klikkauksen takana on uusimpia social sellingin, modernin myynnin ja markkinoinnin vinkkejä. Saat myös tiedon uusimmista blogeista ja tulevista verkostoitumistapahtumista. Me emme spämmää!

Lataa LinkedIn-opas

Tästä oppaasta löydät käytännönläheiset ohjeet, miten rakennat LinkedIn -profiilistasi kohderyhmääsi houkuttelevan sekä erotut massasta. Opas auttaa sinua kasvattamaan LinkedIn -tilisi sekä inspiroi sinua kirkastamaan omaa LinkedIn -brändiäsi!

 

Lataamalla oppaan annat meille luvan lähettää sinulle myös kuukausittaiset #kasvuvinkit ! Luvassa on social sellingin, henkilöbrändäyksen ja somen vinkkejä sekä saat ensimmäisenä tietoa tulevista verkostoitumistapahtumista ja uusista blogeista.

Uutiskirje tilattu onnistuneesti, LinkedIn -opas lähetetään sähköpostiisi!